Sjaak genomineerd!

Schiedam Partners heeft S’DAMMERS die dit jaar van buitengewone betekenis zijn geweest voor hun omgeving, buurt of stad letterlijk in het licht gezet.

Dit jaar zijn er maar liefst 10 genomineerden geselecteerd. Van 15 december tot en met 24 december staat er iedere dag iemand extra in het licht.

Onze voorzitter Sjaak is samen met Olga en Nelleke één van de genomineerden! En terecht! Namens alle vrijwilligers en bezoekers: van harte gefeliciteerd!

Hier de tekst die gepubliceerd is op de site van S’DAM:

Sjaak Bijloo

Midden in de Gorzen, een echte arbeiderswijk in Schiedam-Zuid, ligt het Hof in Zuid. Een activiteitencentrum én een bibliotheek die gerund wordt door Sjaak, Olga, Nelleke en nog een heel team van enthousiaste vrijwilligers.

Dag in en dag uit zetten zij zich in om Schiedam te verlevendigen, ouderen te activeren en bij te dragen aan een optimale sfeer in de buurt.

Sjaak heeft als voorzitter vele petten op. Niet alleen die van voorzitter maar ook als sparringpartner van de gemeente en daarnaast helpt hij met tal van kleine praktische zaken in de wijk.

Olga en Nelleke zetten zich op hun beurt in voor de coördinatie van de vrijwilligers, zijn actief als gastvrouw, houden de bibliotheek draaiende en onderhouden het contact met organisaties waar Hof in Zuid mee samenwerkt.

Ook organiseren zij eens in de maand de ‘lange tafel’ waarbij bewoners en bezoekers kunnen genieten van een heerlijke maaltijd in het Hof in Zuid.

Al met al verzetten deze vrijwilligers bergen met werk voor Schiedam-Zuid en haar inwoners. Reden genoeg om Sjaak namens dit initiatief in het licht te zetten.

Meer informatie over S’DAM in het licht vind je hier: https://www.sdam.nl/sdam-in-het-licht